Maikel van der Vleuten wint opnieuw in Kronenberg

Maikel van der Vleuten wint opnieuw in Kronenberg

Maikel van der Vleuten zet zijn winning streak verder in Kronenberg. Deze ochtend sprong de Nederlander naar de eindwinst in de Youngster Cup. Verder sprongen ook Maaike Theunis en Joost Martens deze ochtend op het podium.

Maikel van der Vleuten en de 7-jarige Eldorado vd Zeshoek-merrie, Elwikke sprongen naar de eindwinst bij de zevenjarigen. Het paar klokte foutloos af in 32,37 seconden. Samen met zijn eigen AES-merrie werd de Nederlander op de hielen gezeten door Rene Dittmer met de Connor 48-zoon, Calino 66. De Belgische springruiter, Pieter Kenis werkte de top drie af met de BWP-merrie, Mersey Vdb (Diamant de Semilly).

Eerder sprong de Zwitserse Selina Betge met Perilun Boy CH (Pilotdino) naar de winst in de 1.10m proef. Maaike Theunis volgde op het podium met haar Incroyable O op de derde plek. 

De Amerikaanse top amazone,  Laura Kraut won de 1.35m ST kwalificatie. Samen met de Westfaalse-merrie, Greatfull sprong Kraut als enige foutloos onder de 55 seconden. Helena Wist volgde op de tweede plaats. Samen met de 10-jarige Van Gogh-merrie, Beatrix Fina bleef ze Joost Martens met Cascarinho (Cascari) voor.

Net buiten het podium sprong  Lisa Nooren met Floris (Pierrot) foutloos naar de achtste plek.

Uitslag 7yo

Uitslag 1.10m

Uitslag 1.35m