London Knights winnen voor tweede jaar op rij de Global Champions League finale, Harrie Smolders' Paris Panthers 2e

London Knights winnen voor tweede jaar op rij de Global Champions League finale, Harrie Smolders' Paris Panthers 2e

Het is razend spannend in de ontknoping van de Global Champions League. Met op de achtergrond New York in beeld meten de ruiters zich nog één keer voor straks de super finale in Praag zal plaats vinden en de tellers weer op nul staan. 

Quick results:

1. London Knights - 148.18 seconden

2. Paris Panthers - 149.72 seconden

3. Prague Lions - 150.15

Er werden dan ook verrassend veel fouten gemaakt tijdens deze tweede ronde van de competitie. 

De Paris Panthers verzekeren zich van een top drie notering. Darragh Kenny en zijn tienjarige goedgekeurde Zangersheide hengst Romeo 88 (Contact van de Heffinck) bleven foutloos. Ook Harrie Smolders stuurde vandaag Monaco (Cassini II) foutloos rond. Daarmee maakt hij een hoop goed na zijn 8 strafpunten uit de eerste omloop. Met 149.72 seconden wordt het voor hun afwachten waar ze eindigen. Zij klimmen uiteindelijk van een achtste plaats naar een geweldige tweede plaats. 

De Prague Lions met Niels Bruynseels en zijn Gancia de Muze (Malito de Reve) houden de spanning erin met een mooie foutloze ronde. Het is dan de beurt aan Marc Houtzager die ook foutloos zal moeten blijven om het team op de totale 8 strafpunten uit de eerste omloop te houden. Sterrehof's Dante (Canturano) geeft de ruiter geen enkele problemen en ook zij komen foutloos aan de finish. Zij finishen met 150.15 seconden op de derde plaats. 

De St Tropez Pirates met Dani G Waldman en Lizziemary en Pieter Devos die kan rekenen op zijn Claire Z (Clearway) kregen een dure 4 strafpunten tegen van Devos. Met 150.66 en een totaal van 8 strafpunten verdwijnen zij zo van het podium. Het team van Valkenswaard United ging de strijd aan met de London Knights om de uiteindelijke overwinning. Helaas kreeg Marcus Ehning met A la Carte NRW 4 strafpunten tegen en kwam ook Alberto Zorzi niet foutloos rond met Cinsey. Ook zij finishen uiteindelijk met 8 strafpunten en 155.07 seconden. Het werd voor hun een zesde plaats.

Alle ogen richten zich dan op de London Knights die als laatste team het moeten gaan doen. Martin Fuchs trapt met Clooney 51 (Cornet Obolensky) af met een foutloze ronde in 73.78 seconden. Het is dan Ben Maher die de druk op zijn schouders zal voelen. Hij heeft zijn Explosion W (Chacco Blue) gezadeld en bewijst nog maar eens waarom dit paard momenteel het beste springpaard in de wereld is. Met een fantastische eindsprint komt het tweetal foutloos aan de finish en zo eindigen ze voor de tweede keer op rij als winnaars van de Global Champions League. Hun totaal komt uit op 148.18 seconden.

Individueel

Het is de Amerikaan Kent Farrington die zijn Creedance (Lord Z) naar de winst stuurde in het individuele klassement. Hij zal er straks in de Grote Prijs alles op gaan zetten om daar de leiding vast te houden. Kevin Staut en de BWP-er For Joy van 't Zorgvliet HDC (For Pleasure) snellen dan in 69.54 seconden naar de tweede plaats. Op drie vinden we Daniel Deusser met Killer Queen VDM (Eldorado van de Zeshoek) in 72.30 seconden. 

Jos Verlooy en zijn Jacobien Dwerse Hagen (Querlybet Hero) werden vervolgens vierde, terwijl Daniel Bluman en Ladriano Z (Lawito) de vijfde plaats voor rekening namen. 

Constant van Paescchen en Verdi Treize (Diamant de Semilly) werden zevende, Marc Houtzager en Sterrehof's Dante noteerden individueel de negende plaats. Harrie Smolders en Monaco zien we dan terug op de elfde plaats. 


F: Stefano Grasso