Korompis opnieuw in de prijzen op Belgische bodem

Korompis opnieuw in de prijzen op Belgische bodem

Afgelopen weekend werd er in Loenhout een Gold competitie afgewerkt en dat leverde uiteraard verschillende winnaars op.

Vrijdag

Op vrijdag ging de overwinning in het 1m20 naar Axelle Koninckx. Zij kon met Maaike 111 (v. Der Senaat 111) een foutloze ronde springen in 32,41 seconden. Matthias Hens en Origi ter Putte (v. I'm Special de Muze) eindigden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 33,09 seconden. Voor Jan Mertens en Sira van Strikmolenhof Z (v. Stakkato) was er een derde plaats. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 33,77 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Talissa Witteboon (Basic) en Matthias Hens (Kinnan du Soho VP Z).

In het 1m30 domineerde Jan Vermeiren. Hij nam zowel de eerste (Awesome Jvh Z) als de tweede (Icantos) plaats mee naar huis. Jan Van Alken reed op zijn beurt Balou vh Kapelhof Z (v. Baloubet du Rouet) naar de derde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 35,54 seconden. 

Yörg van den Eynden (Kobalt de Toxandria) en Matthias Hens (Lakas) vervolledigden de top vijf.

Zaterdag

Op zaterdag was Nicolas Rombouts de snelste in het 1m20. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Fuptric van Beek (v. Diarado) en klokte af in 33,11 seconden. Pieter van den Bergh en Dolly vd Kapel (v. Obus Delcour Wisbecq) eindigden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 33,95 seconden. Nico van der Plaetsen en My Secret of Usie (v. Emerald van't Ruytershof) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,76 seconden. 

Niels Fockaert (Olympic vh Merrethof) en Nils Vangees (Irona van Beek) vervolledigden de top vijf.

In het 1m30 reed Johnny Geussens naar de overwinning. Hij rekende op Valino Z (v. Verdi) om in 65,39 seconden een foutloze ronde te springen. Marthe Heudens en Kiss-Kiss van het Endhouse (v. Ustinov) namen de zilveren medaille mee naar huis. Ze sprongen een foutloze ronde in 66,12 seconden. Caro Baerts en Mielano van Meyershof Z (v. Mylord Carthago) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 66,16 seconden. 

De vierde en vijfde plaats waren weggelegd voor Nico van der Plaetsen (My Secret of Usie) en Marijn Poelmans (Napoli van't Klavertje Vier).

Zondag 

Op zondag reed Nico van der Plaetsen naar de overwinning. Hij behaalde gedurende het hele weekend al verschillende overwinningen maar zette dus op zondag de kers op de taart. Opnieuw rekende hij hiervoor op My Secret of Usie (v. Emerald van't Ruytershof). Jan van Dyck volgde op de tweede plaats. Hij kon in het zadel van Equipo (v. Indorado) een foutloze ronde springen in 75,18 seconden. Joris Geenen en Liberty Z (v. Lordanos) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 77,03 seconden. 

Birgit Stroobants (Calice vh Hobos Z) en Yoren Maes (O'Vive M) vervolledigden de top vijf. 

In het 1m35 tot slot was de overwinning voor Johan Wensealers. Hij reed Eleonor Dc-dm (v. Bamako de Muze) foutloos naar de finish in 38,26 seconden. Jens Thys volgde op de tweede plaats. Zijn Zangersheide ruin Quasmo Ck Z (v. Quasimodo) kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 38,62 seconden. Niels Fockaert vervolledigde het podium in het zadel van Lexus van het Hertenrooi (v. Nabab de Reve). 

Michael Korompis (Vasilios) en Tom Verduyn (Lois Lhassa) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten