Kim Emmen laat Wilhelmus klinken in Vilamoura

Kim Emmen laat Wilhelmus klinken in Vilamoura

In de internationale finale voor zesjarigen heeft Kim Emmen vandaag de eindzege op naam geschreven. Emmen loodste Lady Angeles (Los Angeles) naar de winst met ruim twee seconden voorsprong. Op het podium bleef ze Jan-Philipp Weichert met Select's London Calling Old (London) en Kate Derwin met Fernhill Check Your Pocket (Simba) voor.

In de 1.40m proef scoorde Emmen ook op het podium. De Nederlandse moest twee duo's voor zich dulden. Roberto Turchetto snelde naar de winst met de Nederlandse ruin, Grappenmaker (Eldorado vd Zeshoek). Op de tweede plaats volgde Chloe Aston met Flavie van de Helle (Carlow van de Helle). Het podium werd afgewerkt door Kim Emmen met onder het zadel de SF-ruinn, Cordouan Fontanel (Kannan).

Ook in de finale voor zevenjarigen schitterde Emmen op het podium. In het zadel van Cara PS (Conthargos) sprong ze naar de derde plek. Proefwinst kwam op naam van Jude Burgess met Ivascalle (Baltic VDL). De tweede plaats werd ingenomen door Charlene Bastone met onder het zadel Dopiaza.

Alle uitslagen