Kevin Jochems niet te stoppen bij de Peelbergen

Kevin Jochems niet te stoppen bij de Peelbergen

Het onderonsje tussen Kevin Jochems en Dries Dekkers gaat gezellig verder. In het Peelbergen Equestrian Centre moest Dekkers opnieuw de Nederlander voor hem dulden in de CSI2* kwalificatie voor de Grote Prijs van morgen. 

Net als bij de jonge paarden had Jochems wederom de bovenhand in het spel. Over 1.45m finishte hij zijn ronde met Gijs (v. Kashmir vh Schuttershof) in 56,52. Dekkers had 40 honderdsten meer nodig om Agnes (v. Algot 1182) foutloos door het parcours te rijden. Opvallende sidenote - beide combinaties maakten gisteren een minder goede beurt en eindigden onderaan. Maar dat maakten ze vandaag dus meer dan goed. Sebastian Adams kon zijn vijfde plaats van gisteren licht verbeteren en mocht mee het podium op in het zadel van Nyjerc Z (v. Numero Uno). 

Mans Thijssen deed het ook opvallend beter en kon eindigen op vijf met I'm Here (v. Carambole). Julian Kraay kon rekenen op Grant Utopia (v. Carambole) om achtste te worden terwijl O'Neal van 'T Looverijck (v. Canabis Z) op elf kwam onder Logan Fiechter. 

Volledige uitslag

Het Nederlandse complex af met de Brabançonne door de boxen. Jens Vandenberk hield menig Nederlandse combinaties achter zich in de CSI1* kwalificatieproef voor de Grote Prijs over 1.30m. Hij had daarvoor Cynthia Z (v. Calvados) onder het zadel. Loewie Joppen mocht de Nederlandse minireeks aanvoeren met een tweede plaats voor Candy Holiday (v. Cardento 933). Alicia Bocken volgde op drie met Dinka (v. Diarado) voor Teddy van de Rijt en Itcho van 't Ruytershof (v. Lord Z). 

Emma Bocken kon haar nog plaatsen en eindigde op negen met Sympathie 60. Ze was zo ook de laatste foutloze Nederlandse combinatie.

Volledige uitslag