Kent Farrington wint de Rolex Top Ten

Kent Farrington wint de Rolex Top Ten

De wereldtop verzamelde deze avond in het Zwitserse Genève voor de Rolex Top Ten. De Wereld nummer één, Steve Guerdat was zonder twijfel gebrand zijn titel te verlengen. Er werden twee omlopen gereden over 1.60m hoogte. Daarbij telde enkel de chrono van de tweede ronde. Uiteindelijk won Kent Farrington zijn tweede Rolex Top Ten.


QUICK RESULTS
1. Kent Farrington - Austria 2
2. Darragh Ke
nny - Romeo 88
3. Christia
n Ahlmann - Clintrexo


Het leek geen eenvoudige opgave de Rolex Top Ten in Genève. België's Pieter Devos kreeg in de eerste ronde pech in de driesprong waarna de moed even leek weg te zakken. In de eerste ronde van deze 1.60m rubriek slaagden slechts drie combinaties erin het hout in de lepels te houden. Het verbaasde dat er ten opzichte van vorige jaren meer fouten werden gemaakt, een bewijs van de moeilijkheidsgraad.

In de eerste omloop kwam Steve Guerdat als een ware rockster als laatste aan de start met zijn vertrouwde Alamo (Ukato).  De Zwitser verzekerde drie foutloze omlopen samen met Kent Farrington met Austria 2 (Casall) en Darragh Kenny met Romeo 88 (Contact vd Heffinck).

Spanning in de tweede omloop

In de tweede omloop haakte Peder Fredricson met H&M All In (Kashmir van Schuttershof) af, net als Henrik von Eckermann met Toveks Mary Lou (Montendro). Pieter Devos kwam als eerste aan de start met de 15-jarige Espoir (Surcouf de Revel). Devos hield het rustig in de tweede omloop en slaagde in zijn opzet met een foutloze omloop.  

"Spijtig dat ik m'n start wat gemist heb," vertelde Devos na afloop. "Het was desalniettemin fantastisch om hier te mogen starten, dit is echt een geweldig concours en het publiek steunt je fantastisch... echt een knappe ervaring."

Daniel Deusser volgde met vier punten uit de eerste omloop en werkte de tweede omloop knap foutloos af met de 9-jarige Killer Queen VDM (Eldorado v. Zeshoek), meteen verzekerde Deusser zich zo van een kans om alsnog op het podium te eindigen. Martin Fuchs volgde aan de start met Silver Shine (Califax). Het paar tikte een paal tegen de grond bij het inspringen van de Rolex dubbel maar was duidelijk sneller dan Deusser in 59,77 seconden.

Christian Ahlmann volgde met één tijdsfout aan de start. In het zadel van Clintrexo Z (Clintissimo Z) speelde Ahlmann op zeker en hield het foutloos. Ahlmann won overigen in 2012 al de Rolex Top Ten. Steve Guerdat volgde met Alamo, maar maakte dezelfde fout als landgenoot Martin Fuchs.

Darragh Kenny blikt alvast tevreden terug op zijn eerste Rolex wedstrijd. Samen met Romeo 88 hield hij het over de twee omlopen foutloos. En verzekerde zich zo van het podium.

Enkel Kent Farrington en Austria 2 kondenog het verschil maken. De Amerikaan won gisteren en herhaalde zijn eerdere Top Ten.

Uitslag

F. IJRC