Kendra C. Brinkop op kop in vijfsterren rubriek, Harrie Smolders in barrage

Kendra C. Brinkop op kop in vijfsterren rubriek, Harrie Smolders in barrage

De afsluitende rubriek op vrijdag was een vijfsterren over 1.55m. In een moeilijk parcours wist de Duitse amazone het hoofd koel te houden en met de hoofdprijs aan de haal te gaan, of beter ermee naar huis te rijden. Brinkop gaat er met een splinternieuwe Audi naar huis. Harrie Smolders kon zich plaatsen voor de barrage, maar sloot die af met 4 strafpunten. 

Smolders rekende op Uricas V/D Kattevennen (v. Uriko) om een gooi te doen naar de winst maar het duo moest besluiten op 4 strafpunten en eindigde onderaan de barrage. 

De Duitse Stephex amazone Brinkop kwam als tweede binnen in de barrage, na Peder Fredricson en Catch Me Not S (v. Cardento 933). Fredricson had een foutloze, snelle barrage gereden en de tijd op 40.71 gezet. Brinkop deed echter nog beter en verbeterde met Do It Easy (v. Vigo Cece) de tijd naar 40.68. Het duo zag niemand hen tijd nog verbeteren. 

Pieter Devos hield de Belgische eer hoog. Hij sprong in het zadel van Claire Z (v. Clearway) één van de vijf foutloze rondes en werd met een tijd van 41.14 derde. 

Christian Kukuk vulde met Nice Vaan'T Zorgvliet (v. Emerald) de top vijf aan met een vierde plaats, gevolgd door Jos Verlooy en Luciano van het Geinsteinde (v. Quinn van de Heffinck). 

Enkel deze top vijf hield al het hout onaangeroerd en mocht hun prijs in de arena in ontvangst nemen. 

Alle resultaten