Katrin Eckermann en Chao Lee kronen zichzelf tot wereldkampioen bij de 6-jarige paarden

Katrin Eckermann en Chao Lee kronen zichzelf tot wereldkampioen bij de 6-jarige paarden

Op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Zangersheide werd zonet de finale voor 6-jarige paarden gesprongen. Het was een 1m30-1m40 rubriek met barrage. Maar liefst 16 combinaties slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met 16 ruiters moest dus bepalen wie met de overwinning naar huis zou gaan.

De Belgische ruiter Jeroen Appelen was de eerste die de ring in moest. Hij zette met Nero de Semilly N. (v. Diamant de Semilly) meteen een knaller van een tijd neer. De BWP hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 43,54 seconden. Uit de combinaties die na hem kwamen bleek dat een snellere tijd mogelijk was, maar verschillende combinaties tikten balken uit de lepels waardoor Appelen bijna tot aan het einde van de proef aan de leiding bleef staan. 

Maar dat was buiten Katrin Eckermann gerekend. Met de Comme il Faut merrie Chao Lee ging ze er meteen als een speer vandoor. Deze Duitse combinatie slaagde er wel in om de nul op het scorebord te houden en slaagden erin om de tijd van Appelen met maar liefst drie seconden scherper te stellen. Dit duo klokte af in 40,64 seconden. Michael Pender was de laatste ruiter die mocht aantreden in de barrage. Op dat moment stond Eckermann nog steeds aan de leiding. Pender, die over de jaren heen al vier medaille verzamelde op de wereldkampioenschappen voor jonge paarden, deed er echter alles aan om haar de overwinning nog af te snoepen. Hij nam alle mogelijke risico's maar schoot met MHS Cardenta (f. Cardento 933) net te kort. Het duo finishte in 40,74 seconden, wat hen de tweede plaats opleverde. Jeroen Appelen eindigde op drie. 

Victoria Gulliksen nam met de KWPN ruin Ibiza (v. Cardento 933) de vierde plaats voor haar rekening. Harm Lahde en Oak Grove's Desperado (v. Diamant de Semilly) volgenden op vijf.