Kallmar VDL en Kensington aan elkaar gewaagd op CSI Ommen

Kallmar VDL en Kensington aan elkaar gewaagd op CSI Ommen
De KWPN-goedgekeurde hengst Kallmar VDL won vandaag de rubriek voor vierjarige paarden in Ommen. De eveneens goedgekeurde Kensington ES eindigde als tweede.

CSI Ommen trapte gisteren af met enkel nationale rubrieken, waaronder de jonge paarden. Bij de vierjarige was het de Carrera VDL-zoon Kallmar VDL (uit Geluk-Olaris elite ibop sport PROK van Indorado, fokker Henk Dirksen en Martine Hijlkema uit Tirns) die als eerste op mocht stellen. De voshengst verdiende onder het zadel van Pim Mulder de hoogste stijlpunten. Kensington ES (Cornet Obolensky uit Athletin van For Pleasure, fokker Egbert Schep uit Tull en ’t Waal) werd tweede in dezelfde rubriek, hij wordt gereden door Caroline Müller. Van beide hengsten zal in de KWPN Young Jumping Foal Sale een veulen worden geveild.




“Kallmar sprong mooie ronde, hij was heel goed te rijden en liet een patente sprong zien”, begint Pim Mulder. “Ik ben heel gek van dit paard, het is echt een ruwe diamant. Hij heeft bloed, kwaliteit, eigenlijk heeft hij alles in huis; dat is fijn om mee te werken. Vandaag was hij goed bij de les, in de ring let hij echt goed op. Het is echt een kwaliteitsvol paard met een goede instelling, daarbij is hij voorzichtig en heeft hij veel vermogen. Het is echt een atleet.”




Van 13 tot 17 augustus vinden de KWPN Kampioenschappen plaats. “Toevallig heb ik het daar vandaag met de eigenaar over gehad, zij zijn er altijd wel voor om de Blom Cup te starten. Het valt echter dit jaar precies in de week dat ik op vakantie ben. Misschien ga ik twee dagen vakantie opofferen, maar dat moeten we nog even overleggen. Kallmar heeft dit seizoen veel gedekt dus we hebben hem deze zomer niet te hard gewerkt. Ommen was eigenlijk een thuiswedstrijd en voor een rondje als vandaag hoef ik weinig te doen. Hij krijgt alle tijd.”