Jur Vrieling houdt vast aan top drie in tussenstand Wereldbeker West-Europese Liga

Jur Vrieling houdt vast aan top drie in tussenstand Wereldbeker West-Europese Liga

De vijfde manche van de FEI Wereldbeker zit er voor de West-Europese Liga alweer op. Na hun passage in onder andere Stuttgart wordt er wat geschoven in de tussenstand. Zo behoudt Jur Vrieling zijn plaats in de top drie ondanks dat hij één plaats zakt en belandt Lars Kersten net buiten de top tien. 

De Noorse amazone Viktoria Gulliksen moet afstand doen van haar leiderspositie en zakt naar de vierde plaats met behoud van haar 28 punten. Daarmee wisselt ze van plaats met Henrik Von Eckermann. De Zweed springt van vier naar één met zijn puntentotaal op 34. Kevin Staut springt dan weer van vijf naar twee door 11 punten erbij te krijgen en zo zijn totaal op 32 te brengen. 

Jur Vrieling wordt zo één plaats naar onderen geduwd maar blijft in de top drie te staan nadat hij 4 punten pakte in Stuttgart. Lars Kersten kon geen punten sprokkelen en zakt van negen naar elf. Harrie Smolders komt nieuw de lijst binnen op een gedeeld 27ste plek nadat hij 12 punten kreeg in Stuttgart. Ook Bart Lips blijft op een totaal van 9 punten staan en zakt daarmee van 29 naar een gedeelde 36ste plaats. Als laatste in de top 50 staat Willem Greve op gedeeld 43 nadat hij voor het eerst aantrad in de Wereldbeker afgelopen weekend. 


Bekijk de volledige ranking hier