Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten schitteren in GCL New York

Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten schitteren in GCL New York

De Global Champions Tour combinaties komen deze week aan de start in New York. In de Wereldstad sprong Henrik von Eckermann meteen naar de winst in de eerste manche van de Global Champions League. In deze 1.50m rubriek neemt het team Madrid in Motion, met Maikel van der Vleuten het voortouw.

Individueel was er geen houden aan Henrik von Eckermann met de 9-jarige KWPN-merrie, Iliana. Samen met de dochter van Cardento bleef de Zweedse springruiter minder dan een seconde voor op Shane Sweetnam en Alejandro (Acordado's Ass).

De derde trede van het individueel podium kwam op naam van Sf-Eqiuestrian ruiter, Jur Vrieling met Z7 Ipswich (Carembar de Muze). Samen met de 11-jarige sBs-ruin bleef de Nederlander voor op Shane Breen met de 14-jarige BWP-ruin, Z7 Ipswich (Carembar de Muze).

De Ierse springruiter Bertram Allen vervolledigde de top vijf op de rug van Emmylou (Billy Mexico). Het paar werd opgevolgd door Maikel van der Vleuten en Elwikke (Eldorado vd Zeshoej). 

In team snelt Maikel van der Vleuten samen met Angelica Augustsson Zanotelli (Kalinka van de Nachtegale, v. Epleaser van 't Heike) naar de leiderespositie met Madrid in Motion.  Valkenswaard United volgt momenteel op de tweede plaats.

Volledige uitslag