Jur Vrieling: "Door het verplaatsen van de Olympische Spelen ben ik weer in de running"

Jur Vrieling: "Door het verplaatsen van de Olympische Spelen ben ik weer in de running"

De Nederlandse ruiter Jür Vrieling heeft gezegd dat het uitstellen van de Olympische Spelen wel eens in zijn voordeel zou kunnen uitdraaien.

“Er waren nog tien combinaties die kans maakten op een plekje in Rio”, aldus Vrieling. “Ik denk niet dat ik dit jaar de grootste kanshebber was. Chalcedon is nog jong en miste nog wat ervaring dus ik had sowieso nog enkele wedstrijden nodig om te tonen wat hij in huis heeft. Uiteraard zaten er bij die tien ‘potentiële combinaties’ ook combinaties die hun kunnen al bewezen hadden dus wat dat betreft denk ik dat ze sowieso voorrang op mij hadden gekregen. Mijn eerste idee toen alle wedstrijden werden afgelast, was dan ook ‘oké nu kan ik de Spelen helemaal vergeten’, ik wist toen natuurlijk nog niet dat de Spelen later ook nog afgelast zouden worden”.

“Het uitstellen van de Olympische Spelen zou dus zeker in mijn voordeel kunnen spelen. Dan hebben Chalcedon en Fiumicino, de twee paarden die volgens mij wel geschikt zouden kunnen zijn voor de Spelen, hopelijk al wat meer ervaring kunnen opdoen. Om daar zeker van de zijn, moet alles echter weer op gang komen. We zien wel”.


Bron: RTV Noord