John Steeghs zegeviert in 1.40m van Exloo, Jens van Grunsven op het podium in GP kwalificatie

John Steeghs zegeviert in 1.40m van Exloo, Jens van Grunsven op het podium in GP kwalificatie

In Exloo ging vandaag de tweede wedstrijddag van start. Onze landgenoten kwamen er sterk voor de dag en zorgden voor enkele topklasseringen. In de 1.40m Medium Tour voerde John Steeghs een volledig Nederlandse top drie aan. 

In de CSI2* 1.40m rubriek was het John Steeghs die met de overwinning aan de haal ging. In het zadel van de KWPN'er Gomez (v. Eldorado Van De Zeshoek) reed hij de winnende tijd van 29,35 seconden in de tweede fase. Eric Ten Cate werd naar de tweede plaats verwezen. Hij kon rekenen op Ivoor (v. Eldorado Van De Zeshoek) om een tijd van 30,26 seconden neer te zetten. Daan van Geel vervolledigde het podium met Idaloma (v. VDL Zirocco Blue) in een tijd van 31,23 seconden. 

Henry Vaske (Look At Me Rp) werd vierde. Geert-Jan Boer (Cadillac Z) volgde op de vijfde plaats. 

In de CSI2* Big Tour GP kwalificatie werd er over een hoogte van 1.45m rechtstreeks tegen de klok gereden. Jens van Grunsven en KWPN-hengst Heathrow (v. Der Senaat 111) zorgde met zijn derde plaats voor de beste Nederlandse prestatie. Het duo reed over de finish in 56,17 seconden. Winst was er hier voor Ierland. Conor Drain reed zijn Dialetto Ps over de meet in 53,90 seconden. Rene Dittmer en Burlington Riverland (v. Mylord Carthago*Hn) nam genoegen met een tweede plaats en noteerde een tijd van 54,63 seconden. 

Glenn Knoester (Irish Coffee Pr) werd vierde. Julian de Boer (Isis) volgde op de vijfde plaats. 

De Small Tour 1.30m/ 1.35m werd op de naam geschreven van Piet Raijmakers Jr en Haya (v. Berlin). Zij kregen gezelschap op het podium van John Steegs met Monty Vd Withoeve (v. Enrico Vd Withoeve) en van Rink-Jan Dijkstra met Casanova Style Vk Z (v. Cyrano Vdv). 

Klik hier voor de resultaten.