Thierry Goffinet is alle concurrentie te snel af in Grand Prix Vilamoura

Thierry Goffinet is alle concurrentie te snel af in Grand Prix Vilamoura
In Vilamoura werd een druk internationaal weekend zonet afgesloten met de 1,50m Grand Prix. 47 deelnemers kwamen aan de start van deze rubriek, 12 van hen slaagden erin de nul op het scorebord te houden en mochten opnieuw aantreden in de barrage.

In die barrage heeft onze landgenoot Thierry Goffinet nog maar eens getoond waarom hij een van de snelste ruiters van België is. Met de 11-jarige Artuur Jh Z (v. Andiamo) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 38,87 seconden. Met deze tijd gaf hij alle andere combinaties het nakijken: hij was maar liefst drie seconden sneller dan Reynald Angot die met Symphonie des Biches (v. Kannan) op de tweede plaats eindigde. Ook deze merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 41,76 seconden. Marc Bettinger, die eerder vandaag al een proef op zijn naam wist te schrijven, eindigde nu op de derde plaats. Hij kon hiervoor rekenen op de 9-jarige merrie Quicy W (v. Quinnus II). Deze combinatie tikte een balk uit de lepels en finishte in 42,60 seconden.

De rest van de top vijf kleurde volledig Frans. Adrien Rouchon en Scala des Champs (v. Ideal de La Loge) eindigde op de vierde plaats. Patrice Astier en Gigolo vd Molendreef (v. Clearway) volgden op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten