Ruben Romp overheerst in Gorla Minore

Ruben Romp overheerst in Gorla Minore
Gisteren had Ruben Romp een absolute topdag in Gorla Minore. Niet alleen wist hij een proef te winnen, hij pakte in een andere rubriek ook de derde plaats.

Zijn overwinning greep Romp in de 1,40m-proef. Met Vincente (Oklund) bleef de ruiter van het hout in 27,35 seconden in de tweede fase. Met deze tijd was hij bijna een seconde sneller dan de 28,2 seconden van de Zwitser Niklaus Schurtenberger, die met zijn Stakkatol-dochter Stakkanuja tweede werd. De Italiaan Alberto Carrara en Gulliver van de Pitsemburg (Muscaris d'Ariel) werd derde.

Ook de vierde plaats ging naar Zwitserland. Annina Züger reed Casanova (Clinton) bijna twee seconden sneller over de finish dan Oostenrijker Daniel Sonnberger met Can Do It (Contendro I).

Ruben Romp werd derde in de 1,45m. Deze plaats veroverde hij met Dundalk, een zoon van ARD VDL Douglas. Zijn 26,4 seconden waren niet ver af van de winnende 25,8 seconden van Edouard Schmitz en Worissa S Whinny, een KWPN-gefokte dochter van Oklund. De Italiaan Federico Ciriesi werd tweede met Cassandra (Casall).

Romp was een seconde sneller dan de Zwitserse Martina Meroni met Rock de Vains (Robin II Z). Jason Smith en Ailonka (Eurocommerce Tampa) rondden de top vijf voor Groot-Brittannië af.