Nederlandse paarden sterk uit de startblokken op American gold Cup

Nederlandse paarden sterk uit de startblokken op American gold Cup
In New York is gisteren de aftrap gegeven voor een internationale week. De prestigieuze American Gold Cup ging van start met een internationale 1.40 en 1.45m proef. De 1.45m hoofdrubriek kwam op naam van Shane Sweetnam in het zadel van de VDL Cardento-nazaat, Cyklon. Het duo snelde foutloos naar de overwinning in 61,29 seconden. Met ruim twee seconden verschil volgde Willie Tynan in het zadel van de KWPN'er, Fancy Ggirl (VDL Zirocco Blue NOP).

Adrienne Sternlicht vervolledigde het podium met Didier Baert's fokproduct, Fantast (<em>voormalig, Fantast vh Indihof</em>). Samen met de Toulon-zoon kruiste Sternlicht de finish foutloos in 63,82 seconden.

Net buiten het podium volgden Lacey Gilbertson (Naloppi) en Callan Solem (VDL Wizard, v. Gentleman) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de 1.40m afsluitende rubriek regeerde Daniel bluman. Bluman snelde naar de overwinning met Cartouche en volgde zichzelf op met NGM Santvoort's fokproduct, Entano (Namelus R). Peter Lutz vervolledigde het podium met Sam 1091 (Stakkato I).