Maikel van Mierlo: "Gycara heeft een enorme drive..."

Maikel van Mierlo: "Gycara heeft een enorme drive..."
De Nederlander Maikel van Mierlo heeft de CSI1* Grand Prix op zijn naam geschreven met zijn KWPN merrie Gycara. Maikel was zeer tevreden met zijn overwinning: “Dit paard doet het echt heel goed, veel drive, zij is een vechter en scherp,”

volgens Maikel. Maikel runt samen met zijn ouders Van Mierlo Handelsstal Koningslust en zij houden zich bezig met het opleiden van paarden voor de verkoop. De achtjarige merrie is eigendom van de familie Van Mierlo en de fokker. Marcus Ehning is Maikels grote voorbeeld: “De rust die deze ruiter uitstraalt en de manier waarop hij rijdt daar heb ik echt heel veel respect voor.” Sander Geerink, die eerder op de dag de finale voor vijfjarigen won, werd tweede met Unfinity Bois Margot. De Duitse Franziska Zimmermann eindigde op de derde plaats met Diamant.

De Small Tour (1.15m) werd gewonnen door de Britse amazone Tess Carmichael met haar 10-jarige KWPN ruin E.Harley. E.Harly is een eigen fokproduct en Tess kent dit paard dus al vanaf de geboorte. Ze heeft hem zelf zadelmak gemaakt en opgeleid tot dit niveau. Tess heeft ook de moeder van E.Harly gereden. “Het is echt mijn baby en door en door verwend. Ik breng hem nu sinds drie jaar uit op wedstrijden en hij heeft een hele goede instelling, is slim en werkt echt mee.” De Belg Lander Swinnen werd tweede met Livingstone E gevolgd door de Duitse Franziska Zimmermann met Dark Dalida op een derde plaats.

De overwinning in de Medium Tour ging naar de Britse amazone Chloe Winchester and Don Corleone III Z. De Australiër Jake Hunter eindigde op de tweede plaats met Gigi gevolgd door de winnaar van de 1* Grand Prix Maikel van Mierlo met Hummertime.