Kevin Jochems grijpt ochtendwinst in Opglabbeek

Kevin Jochems grijpt ochtendwinst in Opglabbeek
In de 1.35m ochtendrubriek  op het Sentower Park in Opglabbeek hield Kevin Jochems de concurrentie achter zich. Jochems en de KWPN-ruin, Enjoy (Viceroy T.)  hielden als enige de timer onder de 33 seconden. Met ruim drie seconden verschil volgde de Oostenrijker Stefan Eder op de tweede plaats.

Samen met AWM. Van Hal's fokproduct, Farouche 3 (Andiamo) bleef Eder Fidel Segovia met Faithful (Calvaro Z) voor. Graham Gillespie strandde net buiten het podium met Emma McIntosh's BWP-hengst, Kylian van de Noordheuvel (Thunder vd Zuuthoeve).

Evy Morssinkhof vervolledigde de top vijf voor eigen publiek. Morssinkhof strandde foutloos op de vijfde stek met Cara Victoria (Chacco-Blue).

Op de nationale feestdag waren de Belgische deelnemers er reeds vroeg bij voor een overwinning. In de ochtendproef voor zevenjarigen snelde Dirk Demeersman naar de overwinning. Op de rug van zijn eigen BWP-merrie, Little-Billy klokte de Olympische ruiter foutloos af in 65,26 seconden.

Het duo bleef zo net geen drie seconden voor op voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon met Louis Vuitton vd Wouwerse Veld (Thunder vd Zuuthoeve). Dunon kruiste de eindmeet in 68,15 seconden. Jane Annett volgde op de derde en vierde stek. Annett sprong naar de derde stek met Billy du Montois en volgde zichzelf op met Hold Up (Diarado).

Klik hier voor de resultaten