Jelmer Hoekstra en Sjaak Sleiderink kleuren het podium in Opglabbeek

Jelmer Hoekstra en Sjaak Sleiderink kleuren het podium in Opglabbeek
Na een barrage met vijftien wist Jelmer Hoekstra de finale voor vijf-en zesjarigen op zijn naam te schrijven op het Sentower Park. Samen met de familie Geurts hun I Have No Name sprong Hoekstra op de eerste dag al in de kijker. Vandaag hield hij de concurrentie ruim achter zich.




QUICK RESULTS

  1. Jelmer Hoekstra - I Have No Name

  2. Christian Kukuk - Chubakko

  3. Sjaak Sleiderink - Iron Man






De thuis-ruiters moesten een internationaal podium voor zich dulden met Hoekstra op kop. Samen met de Durango VDL-dochter, I Have no Name klokte Hoekstra foutloos af in 32,91 seconden. Het duo bleef zo ruim één seconde voor op de Duitse springruiter Christian Kukuk. Kukuk volgde op de tweede plaats na een foutloze barrage rit in 36,05 seconden. Samen met de Connor 46-zoon, Chubakko bleef de springruiter Sjaak Sleiderink met Iron Man (I M Special de Muze) voor.

Net buiten het podium strandde Jessica Geurts op de vierde plaats. Geurts snelde foutloos naar de vierde stek met Copa du Cache Pot Z (Cooper vd Heffinck).  Ook Rachel Steffen werkte het verkort parcours foutloos af. Samen met de BWP-hengst, Nero C (Clarence C) sprong ze naar de vijfde plaats.

Uitslag