Denins van den Brink moet Belgische Verberckmoes voor laten gaan in Drachten

Denins van den Brink moet Belgische Verberckmoes voor laten gaan in Drachten
In het besneeuwde Nederlandse Drachten is het Maartje Verberckmoes die zojuist die de thuisruiters in Lodewijk Assurantiën Prijs van de winst houd. Tijdens de spannende twee-fasen rubriek bleef ze met Cous Cous niemand minder dan Denins van den Brink, Lisa Nooren, Robert Vos en Wout-Jan van der Schans voor.

Slechts 25.12 seconden had Verberckmoes nodig met haar Maloubet De Pleville merrie om foutloos door het tweede deel van het parcours the gaan. Daarmee wist de amazone als enige onder de 26 seconden the blijven. De nummer twee van de dag was Van den Brink die met de KWPN ruin Diabolo (v. Clinton) een fraaie rit in 26.86 seconden op de klok zette. Lisa Nooren die de merrie VDL Groep Urane De Talma gezadeld had volgde in met een rit van 27.46 seconden.

Vos en Van der Schans moesten vanochtend hun meerdere erkennen in de jonge garde. De topruiters die al wat langer mee draaien sloten de top vijf af. Vos sprong met de Cacco-Blue ruin Count Dooku naar een vierde plaats in 27.94 seconden, terwijl Van der Schans Broere Canada naar de vijfde plaats reed.

Eerder vandaag was het de pas 14 jarige ruiter Gerrit Veenstra die het 1.20m won. Het e ruiter die pas sinds afgelopen augustus een combinatie vormt met After Pleasure Toltien blijkt een combinatie om rekening mee te houden. Gisteren eindigden ze al op de tweede plaats en vandaag wonnen ze de rubriek in een snelle tijd van 49.27 sec. Tweede plaats is er voor Robbin Robijn en Utah zij finishte in een tijd van 50.58 sec. Hester Klompmaker mocht zich als derde opstellen met 6 jarige Guessina v. Zirocco Blue VDL.

Kijk hier voor alle resultaten.