Ahlmann en Deusser weigeren te tekenen bij de FN

Ahlmann en Deusser weigeren te tekenen bij de FN
De Duitse topruiters Christian Ahlmann en Daniel Deusser weigeren, tot ontsteltenis van de FN, de deelnemingsovereenkomst te tekenen  die hen beschikbaar maakt om voor de Mannschaft te rijden. Het is dan ook uitgesloten dat de twee voor hun land zullen rijden tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon, zo laat Otto Becker, Duitse bondscoach, weten.

Beide ruiters maakten deel uit van het team in Rio, na meerdere pogingen om de ruiters er opnieuw bij te krijgen willen ze beiden niet tekenen. “Het is nu duidelijk, ze rijden dit jaar niet in het nationale team”, zei Becker maandag tegen de Deutschen Presse Agentur (DPA). “Ik hoop dat we deze ruiters in de toekomst weer voor lange duur aan ons kunnen verbinden.”

Het is reeds het tweede jaar op rij dat de ruiters niet tekenen, ze kunnen zich naar eigen zeggen niet vinden in de bepalingen. "Elke advocaat zegt me dat ik dit niet moet tekenen. Wanneer ik het gevoel zou hebben dat de bond voor 100% achter de ruiters staat, zou ik het doen", aldus Deusser.

Otto Becker geeft wel duidelijk aan dat de twee altijd welkom blijven en hoopt hen er opnieuw bij te hebben op de Spelen in Tokyo 2020.