Hessel Hoekstra springt naar top vijf klassering in U25 Grand Prix Salzburg

In Salzburg staat de afsluitende Grand Prix deze middag op het programma maar deze ochtend konden verschillende Nederlandse ruiters zich al klasseren. In het 1m30, de Junior Tour finale, reed Jersey Kuijpers naar de overwinning. Zij rekende op Alice du Wonderland JKHZ (v. Aristo) om in 75,66 seconden naar de finish te rijden in het basisparcours. Helaas tikte de Zangersheide merrie één balk uit de lepels maar ze eindigden toch nog op de twaalfde plaats.

Antonia Weiwelbraun en Cashmere (v. Cassini II) sprongen naar de overwinning. Zij konden de nul behouden en klokten af in 42,05 seconcden. Jacob Feyler en Mylord Mulalo (v. Mylord Carthago) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 44,36 seconden. Marie Helmberger en Cartoon (v. Cornado II) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 45,96 seconden.

Annika Neuhofer (Speranza) en Géraldine Straumann (Carielle) vervolledigden de top vijf.

In de U25 Grand Prix bleef de overwinning in Oostenrijkse handen. Elisabeth Knaus reed Cancun (v. Catoki) foutloos rond in 46,79 seconden. Ze was hiermee de snelste is een barrage met acht combinaties. Andrzej Oplatek en Diaroubet (v. Baloubet du Rouet) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze ronde in 47,14 seconden. Sally Carina Zweiner en Biscuit Plus (v. Nintender) vervolledigden het podium.

Anne Kristine Truelsen Cosma Shiva S) en Hessel Hoekstra (Goldfever) vervolledigden de top vijf.