Hessel Hoekstra springt naar de overwinning in hoofdnummer Outdoor Zuidwolde

Hessel Hoekstra springt naar de overwinning in hoofdnummer Outdoor Zuidwolde

In Zuidwolde wordt er dit weekend op nationaal niveau gesprongen. Het hoofdnummer op vrijdag was een 1m45 rubriek waarin heel wat Nederlandse topruiters aan de start kwamen. Hessel Hoekstra kroonde zichzelf tot winnaar. Hij rekende op Helsinki om in 33,94 seconden foutloos doorheen de tweede fase te springen. 

Michael Greeve volgde op de tweede plaats. Hij liet alle balken in de lepels in het zadel van High Big Andy (v. Big Star Jk Kz) en finishte in 34,20 seconden. Julian De Boer en Isis (v. Cardento) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,83 seconden. 

Bas van de Aa (Hakkinnen N) en James Billington (Cohinoor VDL) vervolledigden de top vijf. 

Klasse ZZ

In het ZZ bleef Ruben Ramirez alle concurrentie voor. Hij reed Identiek (v. Corland) foutloos rond in 32,11 seconden. Albert Zoer eindigde zowel op de tweede als op de derde plaats. Hij rekende respectievelijk op Jayla (v. Emerald) en Florian (v. Zirocco Blue VDL) om in 32,68 en 33,10 seconden foutloos ronde te springen. 

James Billington (Gevito VDL) en Lila Dijckmeester (Happy Times) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Klasse Z

In Klasse Z tot slot reed Rink-Jan Dijkstra naar de overwinning. In het zadel van Just Chestnut was hij de snelste in 29,80 seconden. Albert Zoer nam ook hier de tweede plaats mee naar huis. Dit keer reed hij Jackpot (v. Zirocco Blue) foutloos rond in 31,33 seconden. Gert-Jan Bruggink en Viggo (v. Vigo) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,64 seconden. 

Pim Mulder (Jaja) en Ruben Ramirez (Hudret HBC) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten