Hessel Hoekstra schittert in hoofdrubriek Jumping De Achterhoek. "Soms is het goed dat je nog een kans krijgt..."

Hessel Hoekstra schittert in hoofdrubriek Jumping De Achterhoek. "Soms is het goed dat je nog een kans krijgt..."

Jodie Hall McAteer en Jumping de Achterhoek zijn twee handen op één buik. De 22-jarige amazone won zaterdagavond 3 december de 1.45m finale van de CSI2* Medium Tour om de Porsche Centrum Gelderland Prijs, maar dat was niet de eerste keer dat ze een overwinning binnensleepte op het prachtige internationale evenement op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. “Ik heb altijd veel geluk gehad op Jumping de Achterhoek,” laat de Britse blij weten. “Eerst bij de pony’s, toen bij de jeugd en nu bij de senioren.”

In deze als een basisomloop met winning round uitgeschreven finale plaatsten de beste veertien ruiters zich sowieso voor de tweede omloop, ongeacht hun resultaat in het basisparcours. Dat betekende bijvoorbeeld dat ook Hessel Hoekstra, op het WK in Herning nog reserve ruiter van het Nederlandse springteam, zich ondanks een balkje plaatste voor de tweede ronde op fouten en tijd. En aangezien alle veertien ruiters daarin weer met een schone lei startten, waren de kaarten nog lang niet geschud.


Uitslag

McAteer won de hoofdrubriek met de 12-jarige Kimosa Van Het Kritrahof (Chatman). De Britse bleef ruim één seconde voor op Lars Volmer die in het zadel van Luna Lovegood (Lord Pezi Junior) de Nederlander Hessel Hoekstra met Cagaro (Stolzenberg) naar de derde plaats verwees.


Landgenoot, Remco Been volgde met Holland vd Bisschop (Heartbreaker) foutloos op de vierde plaats.

 

Mooie sport zo

Hoekstra bleef als eerste starter in de winning round foutloos en met zijn pas zevenjarige paard Cagaro (Stolzenberg) zette hij direct een hele scherpe tijd neer. Lange tijd beet de concurrentie zich erop stuk totdat de Duitser Lars Volmer met Luna Lovegood (Lord Pezi Junior) en Hall McAteer nóg sneller wisten te rijden. Hoekstra bleef er nuchter onder. “Tja, dit hoort erbij. Voor het publiek was het mooi dat er op het eind nog twee sneller gingen. Het was mooie sport zo.”


Over het feit dat hij als vierfouter toch nog kans had op de hoofdprijs, was hij duidelijk: “Als je nul bent in de basisomloop en je wordt er in de winning round afgereden door een vierfouter, dan is het minder mooi. Maar als je er één af hebt in de eerste ronde, dan is het wel ideaal dat je nog een keer de kans krijgt om voor de winst te kunnen rijden,” lacht Hoekstra.


Op Jumping de Achterhoek komt Hall McAteer graag. “De laatste keer dat ik hier reed, was in 2016. In 2014, 2015 en 2016 heb ik hier meegedaan aan het jeugdconcours. De atmosfeer is altijd geweldig en het is een prachtige concours om te rijden. Deze concoursen, de gezellige indoors met de fijne sfeer, zijn erg belangrijk, zeker voor ruiters die eraan zitten te komen. Er is een goed publiek en je wordt aangemoedigd. Dat motiveert je enorm als ruiter.”


Volledige uitslag

bron: Persbericht