HC De Meern: Opium van de Bisschop wint klasse Z/ZZ, For Friendship wederom winst in klasse M

HC De Meern: Opium van de Bisschop wint klasse Z/ZZ, For Friendship wederom winst in klasse M

DE Blom Hengstencompetitie startte vanavond met klasse Z/ZZ. Negen van de dertien paarden liepen een foutloze ronde en mochten van start gaan in de barrage. De eerste plaats was voor Opium van de Bisschop (v. Hunters' Scendro ZE). In 32,66 seconden was hij iedereen te snel af. 

De tweede plaats was voor Dennis van den Brink met Kallas (v. Dallas VDL). Zij reden over de finish in 33,78 seconden. Hiermee was hij de beste KWPN-hengst van deze proef. Henk Frederik reed met zijn Zangersheide-hengst Impian D (v. Bubalu VDL) naar een derde plaats. De kampioen van de hengstenkeuring van 2018, Kannan Jr. (v. Van Meta) liep naar een vierde plaats onder zijn ruiter Wolfgang Zimmermann. 

Klik hier voor de resultaten. 

De barrage in de klasse M bleef spannend tot op het laatst. For Friendship CDL (v. For Pleasure pakte uiteindelijk, net als in de Peelbergen, de winst. Er gingen veertien hengsten van start, waarvan negen barrage mochten starten. Van de negen paarden deden er zeven KWPN-hengsten mee. De volledige top drie van de Peelbergen mocht ook in De Meern weer van start in de barrage. 

Lennard de Boer reed met For Friendship VDL naar de eerste plaats. Hij ging als laatste van start en was zo iedereen te snel af. Megan Laseur en Love Connects (v. Connect) reden naar de tweede plaats. La Costa ES (v. Mosito) behaalde met zijn ruiter Gerd Jan Horsmans een mooie derde plaats. 

Lambada Shake AG (Aganix du Seigneur) eindigde op de vierde plaats. Pieter Keunen reed met Lambrusco (v. Entertainer) naar een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.