Harrie Smolders verzamelt Ranking Punten in Coruna

Harrie Smolders verzamelt Ranking Punten in Coruna

In Coruna stond deze ochtend een 1.50m Longines Ranking rubriek op het programma. In aanloop naar de Wereldbeker proef sprongen  Thibault Philippaerts meteen naar een tweede plaats met Cap du Marais in de CSI5* rubriek. Philippaerts diende enkel Henrik von Eckermann met de 11-jarige Glamour Girl voor zich te dulden.


Proefwinst van de 1.50m Longines Ranking kwam op naam van Henrik von Eckermann met de 11-jarige KWPN-merrie, Glamour Girl (VDL Zirocco Blue). De Zweed dook als enige foutloos onder de 63 seconden en bleef zo nipt voor op Thibault Philippaerts met zijn  12-jarige SF-ruin, Cap du Marais (Kannan). Voor eigen publiek vervolledigde Sergio Alvarez Moya het podium met de 14-jarige ruin, Alamo (Ukato).

Het duo werd opgevolgd door Diego Ramos Maneiro die met Texas de Trebompe (Gin Tonic Star) voor bleef op Kevin Staut en Dialou Blue PS (Diarado's Boy). Als één van de eerste aan de start volgde Harrie Smolders op de zesde plek.

Smolders hield het foutloos in het zadel van de 11-jarige SF-ruin, Bingo du Parc (Mylord Carthago). Sf-Equestrian-ruiter, Jur Vrieling volgde in de prijzen. Vrieling en Comme-Laude W (Comme Il Faut) hielden het hout in de lepels maar kampten met de toegestane tijd. Met één tijdsfout strandde het duo op de negende plek.