Harrie Smolders sprokkelt Wereldbeker punten in Stuttgart

Harrie Smolders sprokkelt Wereldbeker punten in Stuttgart

De wereldbeker manche in Stuttgart leverde topsport. Na een spannende barrage won Richard Vogel voor eigen publiek de Wereldbeker manche. Nederlander Harrie Smolders volgde net buiten het podium.  Ook Willem Greve plaatste zich in de prijzen met Grandorado TN NOP (Eldorado vd Zeshoek).

In totaal wisten veertien combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing van het 1.60m parcours. In de barrage zette Kevin Staut meteen de toon met een foutloze omloop met de 13-jarige Visconti du Telman. Vijf combinaties later verbeterde Richard Vogel de chrono van Staut met ruim twee seconden. Voor eigen publiek nam Vogel zo de leiding over in het zadel van de 10-jarige United Touch S.

Het duo gaf de winst niet meer uit handen. De Ierse springruiter, Denis Lynch kwam uiteindelijk op ruim één seconde het dichtst bij de chrono van Vogel. Op de rug van de 13-jarige BWP-ruin, Brooklyn Heights (Nabab de Rêve) sprong Lynch naar de tweede plaats. Het paar deelde deze podiumplek met Steve Guerdat die in het zadel van Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel) de exact zelfde tijd presteerde.

Buiten het podium strandde wereld nummer één springruiter, Henrik von Eckermann op de vierde plaats met Iliana (Cardento). Nederlander Harrie Smolders vervolledigde de top vijf in het zadel van de 11-jarige Bingo du Parc (Mylord Carthago*HN).

Volledige uitslag