Harrie Smolders knap vijfde in 1.250.000 euro LGCT Super Grand Prix. Deusser wint!

Harrie Smolders knap vijfde in 1.250.000 euro LGCT Super Grand Prix. Deusser wint!

Er werd hard gestreden voor de prijzenpot van 1,25 miljoen euro tijdens de LGCT Super Grand Prix. Over twee omlopen stonden de hindernissen 1.60m hoog.  Uiteindelijk won Daniel Deusser de ruim 300.000 euro eerste prijs.

Na de eerste omloop stond Pieter Devos op kop met de 15-jarige Kannan-merrie, Mom's Toupie de la Roque. De Belg was één tiende van een seconde sneller dan Daniel Deusser met onder het zadel de 14-jarige Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve). Derde was Harrie Smolders met zijn vertrouwde Monaco N.O.P. (Cassini II).

De tweede ronde startte volgens omgekeerde volgorde van resultaten in de eerste omloop.  Katrin Eckermann was de eerste die een foutloze eerste ronde reed, die aan de start kwam in ronde twee. Samen met Cala Mandia (Capistrano 2) zette de Duitse amazone de druk op de overige combinaties na een foutloze tweede ronde.

Toen Harrie Smolders met zijn 13-jarige Monaco één balk uit de lepels sprong bleef de spanning er aardig in voor Eckermann die op kop van het klassement stond. Daniel Deusser en zijn 14-jarige Zangersheide-hengst, Tobago Z wisten alsnog het hout in de lepels te houden en de chrono scherper te stoppen. 

Met enkel Pieter Devos nog aan de start nam Deusser de leiding over en verwees zo Katrin Eckermann achter zich.

Deusser wint

Deusser hield  de leiding en ziet zo zijn bankrekening met ruim 300.000 euro aangedikt. Op het podium volgde Katrin Eckermann voor McLain Ward met de 16-jarige sBs-merrie, HH Azur. McLain noteerde één tijdsfout in de eerste omloop en hield deze score aan. 

Net buiten het podium strandde Pieter Devos uiteindelijk op de vierde plaats, goed voor 127.115,39 euro in winstsommen. Harrie Smolders vervolledigde de top vijf en wint zo ruim 87.000 euro.


Volledige uitslag