Harrie op drie in 5* avondrubriek van Knokke Hippique

Harrie op drie in 5* avondrubriek van Knokke Hippique

Op het avondprogramma van deze laatste week Knokke Hippique staat steevast een adembenemende 5* rubriek gepland. Na donderdag en vrijdag te zijn geëindigd op een hoogte van 1.50m, werd er vanavond nogmaals 5cm aan toegevoegd. Harrie Smolders reed met Une de l'Othain (Conterno Grande) drie maal foutloos en plaatste zich in een tijd van 41.26 seconden uiteindelijk op een zeer sterke derde plaats.

Van de 35 deelnemers aan de start van deze voorlaatste avond Knokke Hippique wisten er veertien combinaties de van het hout te blijven. Met maar twaalf plaatsen voor de barrage kwam het uiteindelijk aan op snelheid, en vielen Bernardo Cardoso De Resendo Alves op El Torreo de Muze (Taran de La Pomme) en Pieter Devos met Nascar Van'T Siamshof (Emilion) af.

Het 1.55m hoge parcours bleek perfect naar de hand van Harry Charles te staan. Met Stardust (Chacco-Blue) sprong hij de twee basisrondes foutloos rond, en zette hij in de barrage een verpletterende tijd van 40.53 seconden neer, goed voor een welverdiende overwinning. Martin Fuchs finishte 24 honderdsten tragen en greep zo met The Sinner (Sanvaro) naar zilver. Harrie Smolders en Une de l'Othain geraakten net niet onder die 41 seconden en eindigden zo met sterk brons.

Net buiten het podium plaatste Willem Greve zich met Highway M TN (Eldorado Vd Zeshoek) als laatste combinatie aan zet op een vierde plaats, voor Petronella Andersson die voor het thuisfront van de Stephex stallen de 12-jarige Cassina Z (Casado V'T Gelutt Z) naar een vijfde plek sprong.

Ook Maikel van der Vleuten met Dywis HH (Toulon) en Mark Houtzager op Holy Moley (Verdi TN) sprongen in de prijzen.

Uitslag