Gregory Wathelet schittert in vijfsterren hoofdrubriek Londen

Gregory Wathelet schittert in vijfsterren hoofdrubriek Londen

In Londen was er vandaag één hoofdrubriek, de CSI5* eerste manche van de Global Champions League. Daarin snelde Gregory Wathelet met Iron Man van de Padenborre naar de winst.

Wathelet en de 14-jarige zoon van Darco waren letterlijk een klasse apart. Het paar bleef net geen vijf seconden voor op de Duitse springruiter, Daniel Deusser met onder het zadel de 13-jarige BWP-merrie, Jasmien vd Bisschop (Larino). Ook de derde plaats kleurde Duits dankzij Christian Ahlmann en de 10-jarige BWP-ruin, Mandato van de Neerheide (Emerald).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder volledig Brits. Jodie Hall Mcateer loodste haar 10-jarige BWP-merrie, Mademoiselle-A (Corland) foutloos naar de vierde plek. De Britse deelde deze plaats met haar landgenoot, Harry Charles met onder het zadel Stardust (Chacco-Blue).

Paris Panthers nemen voorsprong

Samen met Ioli Mytilineou en de 11-jarige Levis de Muze (Elvis ter Putte) neemt Wathelet in het klassement van de Global Champions League de voorsprong met de Paris Panthers. New York Empire en Shanghai Swans volgen op een tweede en derde plaats in aanloop naar de GCL finale morgen.

Volledige uitslag