Frank Buitenhuis, Rianne Nalis en Pia Brinkman gaan winnen in Bathmen

Frank Buitenhuis,  Rianne Nalis en Pia Brinkman  gaan winnen in Bathmen

Gisteren werd in Bathmen de laatste selectie van de GMB jonge springpaarden competitie verreden. Frank Buitenhuis,  Rianne Nalis en Pia Brinkman blonken uit.

Negen combinaties slaagden erin een dubbele foutloze omloop te rijden bij de zes-en zevenjarigen.  Nadat Frank Buitenhuis al drie maal tweede was geworden was het nu wel raak in Bathmen. Met de 6-jarige Ivory (Nabab de Reve) snelde Buitenhuis naar de winst. Ivory komt uit een Marius Claudius merrie en werd gefokt door W. Hoogeslag.

In Laag-Soeren won Tani Joostenog, nu volgde ze op de tweede plaats met Carioca de Riverland (Epsom Gesmeray). Het podium werd afgewerkt door Jurgen Stenfert met Catch Twenty Two VO Z (Catoki). Het paar werd opgevolgd door Henk Frederiks met onder het zadel Harm-B (Eldorado vd Zeshoek) op vier en met Impian D (Bubalu VDL) op vijf.

Bij de vijfjarigen schreef Rianne Nalis de winst op haar naam dankzij, Just Impression (Marius Claudius). Samen met het fokproduct van K. Schreuder-Nieuwveld verwees Nalis, Peter Hokse en Jestli HBC (Cidane) naar de tweede plaats. De top drie werd afgewerkt door Marcel de Boer met Jamil Field (Mylord Carthago).

Bij de vierjarigen was net als in Denekamp Pia Brinkman de beste. De amazone reed Kes TN (Comme il Faut) weer naar de overwinning. Samen met het fokproduct van Team Nijhof bleef ze Alwin Berendsen met Kick Me Promesse (Entertainer) voor. Soraya Nijssen en Kansas USA (F-One USA) maakten de top drie compleet.

Foto: GMB Jonge Spring Paarden competitie