FEI World Breeding Championships: Willem Greve op vier in finale 5-jarige paarden

FEI World Breeding Championships: Willem Greve op vier in finale 5-jarige paarden

In Zangersheide staan er heel de dag finales van de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden op het programma. De eerste finale was voorbehouden voor 5-jarige paarden en werd zonet afgewerkt. Van de 46 startende combinaties slaagden er elf in om een foutloze eerste ronde af te leggen. 

In die barrage waren het de Ierse ruiters die domineerden. Zij namen niet enkel de gouden maar ook de zilveren medaille mee naar huis. De overwinning ging naar Jason Foley. Met de Kannan merrie Rockwell RC onder het zadel, sprong hij een supersnelle ronde in 37,72 seconden. Hiermee wist hij de tijd van zijn landgenoot Michael Pender nog net iets scherper te stellen. Pender had lang aan de leiding gestaan maar dat was dus buiten Foley gerekend. Pender en de Oldenburg hengst Chacco Bay (v. Chaccato) moesten op die manier vrede nemen met de tweede plaats met hun tijd van 38,15 seconden. 

De derde plaats ging naar de Britse amazone Emma Stoker. Zij en haar Zangersheide merrie Skylandria Z (v. Super Trooper de Ness) sprongen een foutloze barrage in 38,74 seconden. Willem Greve en Opium JW van de Moerhoeve TN (v. Kannan) eindigde op de vierde plaats. Ook deze BWP hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 41,77 seconden. Emma Stoker eindigde niet enkel op de derde plaats maar ook op de vijfde. Hiervoor kon ze rekenen op Orphea HQ (v. Emerald van't Ruytershof), een BWP merrie.

Klik hier voor de resultaten