Familie Thijssen scoort in Youngster Tour Gorla Minore

Familie Thijssen scoort in Youngster Tour Gorla Minore

Op Italiaanse bodem wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. De Nederlandse ruiters slaagden er alvast in om de eer van ons land stevig hoog te houden, meer bepaald in de Youngster Tour. 

In de rubriek voor de 7-jarige paarden moesten ze enkel de snelle Italiaanse ruiters Emanuele Gaudiano voorlaten. Hij kon met Capriccio (v. Uppercut) een foutloze ronde springen en klokte af in 59,35 seconden. 

Mel Thijssen reed op haar beurt Isaac (v. Eurocommerce Napels) naar de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 60,12 seconden. Leon Thijssen en Ibiza Z (v. I'm Special de Muze) vervolledigden de top drie na een foutloze in 60,52 seconden.

Clint Sulmomni (Heraldik Sitte) en Ariane Muff (Caunas) vervolledigden de top vijf. 

6-jarigen

Ook bij de 6-jarigen kon de familie Thijssen naar een klassering rijden. Mans Thijssen rekende op Joviality (v. Silverstone) om in 77,59 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de achtste plaats op.

De winst ging hier naar Pia Reich. Zij reed PB Cooma Z (v. Quanta Costa) foutloos rond in 61,74 seconden. Max Kühner en EIC Ambiance du Seigneur (v. Aganix du Seigneur) eindigden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 64,18 seconden. Giulia Martinengo Marqu en Jotage B (v. Denzel van't Meulenhof) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 64,30 seconden. 

Giuseppe Felici (Jardessa) en Hans-Dieter Dreher (Christella) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.