Eric Ten Cate schittert in Grote Prijs WinterClassic

Afgelopen weekend strandde de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Exloo. Eric Ten Cate won de opening in Hellendoorn en voegde daar afgelopen weekend nog een Grand Prix zege bij. Met Ivoor (Eldorado vd Zeshoek) won hij na een foutloze barrage in 31,64 seconden.

In het 1.45m parcours werd de barrage verreden tussen elf combinaties. Zes combinaties slaagden erin de herkansing foutloos af te werken. Samen met zijn zoon van Eldorado vd Zeshoek snelde Ten Cate naar de winst in 31,64 seconden.

Frank Schuttert zat het paar op de hielen met zijn Irish Coffee PR (Emerald). Het duo kruiste de finish in 31,69 seconden. Weite Oldenziel maakte de top drie compleet met onder het zadel Ofichem's Finn (Zirocco Blue).

Net buiten het podium strandde My Relander met Expert (Ustinov) op vier en Daan Van Geel met I'M Special Power SIH (Comme Il Faut) op vijf.

Sanne Thijssen houdt Frank Schuttert van de winst

Eerder won Sanne Thijssen de 1.35m rubriek met Clarima 6 (Clarimo Junior). In deze 1.35m rubriek strandde het volledig podium op minder dan een seconde verschil van elkaar. Frank Schuttert volgde met Wezenberg's Panama Van 't Roosakker (Echo Van 't Spieveld) op de tweede plaats voor Pim Mulder (Its A Katosca Again).