Eric Ten Cate rijdt concurrentie naar huis in 3* 1.45m Speed & Music proef van Ommen

Eric Ten Cate rijdt concurrentie naar huis in 3* 1.45m Speed & Music proef van Ommen

CSI Ommen werd vandaag afgesloten door twee CSI3* proeven over een hoogte van 1.45m. Een sterk Nederlands deelnemersveld zorgde in de laatste van deze proeven, de Speed & Music proef, voor een knallende thuisoverwinning. Eric Ten Cate schakelde enkele versnellingen hoger met de 9-jarige Ivoor (Eldorado Van De Zeshoek) en met een foutloze tijd van 62.23 seconden was hij goed voor goud. 

Zilver ging naar de Ier Shane Breen op de rug van Haya (Mylord Carthago), die 17 honderdsten sneller finishte dan Hessel Hoekstra met de 10-jarige vosruin Helsinki (VDL Zirocco Blue).

Naast het podium plaatste de Brit Joseph Clayton zich met Hucalinde D.V. (Cantos) als vierde, gevolgd door David Will en Quentucky Jolly (Nirvana V) voor Duitsland.

De volledige top vier reed overigens op KWPN-gefokte paarden.

Ook Dennis van den Brink op Aonia Domain (Mylord Carthago), en Pim Mulder met Ibylle reden in de prijzen. Ze eindigden op een respectievelijke achtste en negende plaats.

Uitslag CSI3* MT Speed & Music

Loewie Joppen beste Nederlander in de 3* 1.45m Medium Tour Finale

In de eerder verreden 1.45m proef met barrage plaatste Loewie Joppen zich in het zadel van Important Style Vk (Falaise De Muze) als achtste. Dit vlak voor landgenoot Frank Schuttert en Joviaal Es (Fernando H).

Uitslag CSI3* 1.45m MT Finale