Eric ten Cate, Jan Diepman en Rob Scherphof trappen Schröder Masterclass af met winst

Eric ten Cate, Jan Diepman en Rob Scherphof trappen Schröder Masterclass af met winst

Midden in het centrum van het Twentse Tubbergen is het plein voor de kerk omgetoverd tot een mooie piste. Traditie gewijs staat hier ook dit jaar de Schröder Masterclass weer op het programma. Maar liefst vier dagen lang verzamelen ruiters uit de regio en daarbuiten zich voor een staaltje topsport. Met afgeladen tribunes die voor het sfeertje zorgen en een randprogramma vol muziek is vanavond het spits afgebeten met onder meer het Puissance springen en de Ladies Cup. 

Puissance

Een dikke muur werd er opgesteld vanavond midden in het dorp. De ruiters gingen voor de magische 2 meter, die helaas net niet werd aangetikt. Maar liefst drie ruiters bleven steken op het 1m80 en gingen zo alsnog met de overwinning naar huis. Dat waren Rob Scherphof met Caatje, Jan Diepman in het zadel van Favorite en Eric ten Cate die zijn Grace Emine had gezadeld voor deze rubriek. 

Ladies Cup 

Nadat de springruiters het veld op hun kop wisten te zetten met het puissance, kwamen daarna de dames aan de beurt in de Ladies Cup. In de barrage ronde waren het uiteindelijk Lieke Reinders-Ophof en Linda Klaassen die de snelste tijd wisten te noteren. Zij vormden het Team Loohuis Agro Neutraal. De tweede plaats ging naar Team Hoveniersbedrijf Koppelman bestaande uit Laura Spekenbrink en Sarah Koppelman. Op die eindigden het team van HOH Langeveen met Jet Gerridzen en Anne Lotte Tijhuis. 


Foto's met dank aan Loes Wielheesen