Eric Lamaze: "Als je met winst kan starten, ben je extra gemotiveerd."

Eric Lamaze: "Als je met winst kan starten, ben je extra gemotiveerd."

In Toronto heeft Eric Lamaze zijn start niet gemist. Lamaze was sinds 2011 niet meer aan de start gekomen in Toronto en vierde zijn terugkeer met de eindwinst in de 1.45m met Fine Lady 5 onder het zadel. De 1.45m Speed Challenge kwam op naam van Kent Farrington. Lamaze sprong in die proef naar de derde plek.

In de 1.45m Speed Challenge bleef Kent Farrington met de 11-jarige Austria (Casall) als enige onder de 26 seconden. De Amerikaan bleef zo nipt voor op Conor Swail met onder het zadel de 11-jarige GK Coco Chanel (Clarimo).

Voor eigen publiek vervolledigde Eric Lamaze het podium met de 13-jarige Chacco-Blue-zoon, Chacco Kid. Het paar werd opgevolgd door Laura Kraut met Confu (Contact Me) en Daniel Bluman met Colestina H (Colestus).

Eerder won Lamaze al de 1.45m Welcome Class. "Als ik ooit zou terugkomen naar Toronto was het om te winnen," vertelde de Canadees na afloop. "Op eigen terrein wilde ik m'n beste prestatie neerzetten. Als je met een winst kan starten ben je enorm gemotiveerd voor het verder verloop van de wedstrijd."

Alle resultaten