Emma Heijligers is nieuw Nederlands kampioen Children. "Sambucca kan het gewoon allemaal..."

Emma Heijligers is nieuw Nederlands kampioen Children. "Sambucca kan het gewoon allemaal..."

In Deurne stond vandaag de finale van het Nederlands kampioenschap Children op de agenda. Emma Heijligers startte met Sambucca  op kop van het klassement. Ondanks een springfout in de tweede ronde vandaag claimde Heijligers alsnog het goud.

"Sambucca had er echt zin in, heeft hij echt bijna bij elke proef," vertelt de nieuwe kampioene na afloop. "Ik prijs me echt gelukkig met zo'n paard, hij doet het gewoon allemaal..." Heijligers startte het kampioenschap met een eerste plaats en strandde de tweede dag op de tweede plaats in de rubriek.

In de finale vandaag bleek de tweede ronde een huzarenstukje. Uiteindelijk was de winst voor Faye Louise Vos met Calgary 56 (Carinjo).  Het paar verzamelde in de tweede ronde vier punten. Geen enkele combinatie hield het hout over beide omlopen in de lepels. Heijligers volgde net buiten het podium op de vierde plaats vandaag, wat voldoende bleek voor de finale gouden medaille.

Op het NK-podium volgt Faye Louise Vos met haar 16-jarige zoon van Carinjo, Calgary 56. Renske van Middendorp greep de bronzen medaille met onder het zadel Dos Lunas Galaxie.

Uitslag

F. © Claus Close Up - Equnews