Ehrens na Nations Cup: "Toch wel teleurgesteld"

Ehrens na Nations Cup: "Toch wel teleurgesteld"


De springruiters van TeamNL van zijn vandaag in de FEI Nations Cup van La Baule, net als afgelopen zondag in Sankt Gallen, op de zevende plaats geëindigd. Harrie Smolders was met Dolinn N.O.P. de beste combinatie van de Oranje-equipe een totaal van vier strafpunten over beide omlopen. “Het succes is weggebleven, maar ik wel weer positieve dingen gezien”, laat bondscoach Rob Ehrens weten. In de EEF Nations Cup in Denemarken, met hindernissen op 1.45m niveau, eindigde de een team onder leiding van Jur Vrieling als vijfde.


“Toch wel teleurgesteld”, is de eerste reactie van Ehrens na de zevende plaats van tien landen in de FEI Nations Cup van La Baule, in de eerste Europese divisie. “Ik had er toch wel meer van verwacht. Al moet ik zeggen dat er heel goed gereden werd door alle landen. Het succes is weggebleven, maar ik het wel weer positieve dingen gezien. Ik heb richting Rotterdam weer meer input gekregen. We zijn er nog lang niet. Ik hoop dat we de stijgende lijn te pakken kunnen krijgen de komende weken. De meeste combinaties zullen nog een wedstrijd rijden voordat we over vier weken het CHIO Rotterdam rijden. Ik hoop dat ik dan de juiste keuzes kan maken voor mijn team voor Tokio.”

Positief was de bondscoach over de merrie Dolinn N.O.P. van Harrie Smolders. “Dit was na Valkenswaard vorige week haar eerste zware optreden. Ik werd heel blij hoe ze sprong. In de eerste manche kwam ze wellicht wat groot in op de laatste dubbelsprong en kreeg ze een fout op de laatste oxer. In de tweede manche sprong ze heel fijn.” Met 4 strafpunten in de eerste en nul in de tweede omloop was dat het beste resultaat voor TeamNL.Ook over de merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. van Marc Houtzager was Ehrens lovend. “Ze sprong scherp en goed.” In beide omlopen noteerden de regerend Nederlands kampioenen een springfout. “In de eerste ronde kwamen ze iets te dicht bij de dubbel en in de tweede was de afstand naar het water wat te groot.”

Willem Greve reed met Zypria S N.O.P. een foutloze eerste manche. “Ze reden een goede ronde. Dat was heel positief. In de tweede was er wat minder ritme, waardoor de springfout en de tijdfout onstonden.”Frank Schuttert en Lyonel D kwamen als eerste aan start voor het team. In beide omlopen was er was miscommunicatie op de waterhindernis wat respectievelijk tot 4 en 8 strafpunten leidde.


Bron: KNHS