Doron Kuipers start dag met zilver tijdens Silver GP Qualifier in Oliva

Doron Kuipers start dag met zilver tijdens Silver GP Qualifier in Oliva

In Oliva stond deze ochtend meteen de Silver hoofdproef op het programma. Over een hoogte van 1.40m konden de deelnemende combinaties naar een startplaats in de Silver Grand Prix op zaterdag springen, wat Doron Kuipers dan ook met glans deed.

Het was uiteindelijk de Brit James Smith die met de overwinning aan de haal ging op de rug van de 11-jarige KWPN ruin Good Friends (Mylord Carthago). In een tijd van 64.46 seconden snelde hij met overtuigende voorsprong naar de winst. Vier en een halve seconde na Smith kon Doron Kuipers het zilver bemachtigen in het zadel van de eveneens KWPN gefokte vosruin Gabri (Voltaire). Ook de laatste podiumplaats ging naar een Nederlands fokproduct, met de 8-jarige hengst Jean Couture (Arezzo VDL) onder het zadel van Donald Whitaker.

De Duitse Simone Blum sprong op Qualibro (Frh Quaid) naar de vierde plek, gevolgd door de Spaanse Carolina Aresu Garcia Obregon die op eigen bodem de 9-jarige Kannan dochter, Diva de Boilary, naar een klassering als vijfde stuurde. 

Vind de volledige uitslag van de Silver 1.40m hier.

In de eerste Gold proef van de dag zorgde Roosje Brouwer dan weer voor de beste Nederlandse prestatie. Op de rug van de KWPN voshengst I-Star (Big Star) zette ze een foutloze omloop in zeventig seconden rond neer, goed voor een vierde plek net buiten het podium.

Goud ging er naar de Zwitserse Sancie Latecoere met de Selle Français merrie Urane du Busson (Mylord Carthago), die de tijd stopten op 67.34 seconden. Net drie honderdsten trager sprong de Fransman Tom Favede op Amarula du Cerf (Diamant de Semilly) naar zilver. De Canadese Anna Wilks had 68.89 seconden nodig om het 1.35m hoge parcours de klaren, en werd daarmee in het zadel van Diamanthella Vg Z (Diamant de Semilly) derde. De top vijf werd afgesloten door Cloe Templeton uit Groot Brittanië, zij had met de KWPN ruin Julius (Mylord Carthago) ruim twee seconden meer nodig dan Brouwer.

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.35m hier.