Deusser wint Rolex Grand Prix Indoor Brabant. Smolders en Willem Greve volgen op het podium.

De Rolex Grand Slam Grand Prix in 's Hertogenbosch was een staaltje topsport om "U" tegen te zeggen. Van de 38 starters kwamen er 12 terug in de herkansing. Uiteindelijk dook Daniel Deusser met Tobago diep onder de tijd van de concurrentie en won de Rolex Grand Slam. Deusser wint zo ook een leuke extra som  van 250.000 euro, nadat hij vorig jaar in Aken won en zo twee van de vier Rolex Grand Slams op naam schrijft.

Lange tijd stond Harrie Smolders aan kop met de 13-jarige zoon van Cassini II, Monaco. Smolders klokte foutloos af in 38,03 seconden en hield zo de winnaar van gisteravond, Pieter Devos op bijna twee seconden van zich. Uiteindelijk wist Daniel Deusser nog onder de 38 seconden te duiken.

Deusser loodste immers zijn Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos door de finish in 37,90 seconden na enkele korte bochten en een galoppas minder in de lijn. De Duitser nam zo de leiding en verwees Smolders naar de tweede plaats. Willem Greve kwam als laatste aan de start en strandde uiteindelijk met Grandorado TN (Eldorado vd Zeshoek) op de derde plaats in 38,40 seconden.

Bart Bles deed nog een verwoede poging met Sf-Equestrian's Kriskras DV (Cooper vd Heffinck), maar na een finish in 39,64 seconden haalde hij net niet het podium. België's Pieter Devos bleef eveneens foutloos en vervolledigde met Claire Z uiteindelijk de top vijf.

Zes combinaties hielden het tweemaal foutloos. JAck Ansems sprong zo voor eigen publiek naar de zesde plaats met Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue) onder het zadel.