Dennis van den Brink op het podium in 1.45m GP kwalificatie

Dennis van den Brink op het podium in 1.45m GP kwalificatie

In De Peelbergen ging vandaag een week vol internationale topsport van start. Op deze eerste wedstrijddag kwamen de Nederlanders al meteen goed voor de dag! De CSI2* 1.45m GP kwalificatie vormde het hoofdnummer van de dag. Voor Nederland sprong onze landgenoot Dennis van den Brink naar een top drie plaats. 

Winst was er voor Christian Ahlmann en Nachito VD Ketse (v. Quality Time) die in 38,04 seconden over de finish vloog in de aparte jump-off. Frederik Spetz en Flanagan (v. Clinton) verzekerde Zweden van een tweede plaats met een tijd van 38,71 seconden. Dennis van den Brink zorgde met een derde plaats voor de beste Nederlandse prestatie. In het zadel van Aonia Domain (v. Mylord Carthago HN) reed over de meet in 38,92 seconden. 

Michael Jung (Edo Sandra) reed naar een vierde plaats. Mario Stevens (Starissa) verzekerde een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

De CSI1* 1.30m GP kwalificatie werd op de naam geschreven van landgenoot Piet Raijmakers Jr. Hij stuurde Van Schijndel's Hanibal (v. Van Schijndel's Rascin) over de finish in 27,39 seconden. Shane Dawn nam genoegen met de tweede plaats. Hij kon rekenen op Bipeggio (v. Balous Bellini) om een tijd van 27,62 seconden neer te zetten. Alexander Godsk en Happy Thoughts (v. Messenger) vervolledigden het podium in 28,30 seconden. 

Teddy van de Rijt (Urville Z) reed naar een vierde plaats. Johanna Beckmann (Cheenook 8) nam plaats als vijfde. 

Andere Nederlandse klasseringen waren er voor Philippe Houtackers (Cazador LS), Ester Damman-Blekkink (Ereusa) en John Steegs (Jardin). 

Klik hier voor de resultaten. 

In de 1.35m rubriek reden ook enkele Nederlanders het klassement binnen. Top drie plaats was er voor Yannick Janssen van Grunsven (Darwin Ddl) die naar een derde plaats reed. Verder zorgden Joni Vollenberg (Andiamo van de Eijkhof Z), Logan Fiechter (Sam Vd Topojehoeve Z), Steven Veldhuis (Gezellig) en Gerco Schröder (New Star Vd Berghoeve) voor top tien plaatsen. 

Bij de vijf- en zesjarige paarden reed Ester Damman-Blekkink (Mereusa) naar een zesde plaats. Sanne Thijssen (Golden Chaco) reed naar een tweede plaats in de 1.20m proef. In de 1.40m Qualifier MT Final was het wederom Sanne Thijssen (Zeppelin Blue) die voor de beste Nederlandse prestatie zorgde. 

Klik hier voor de resultaten.