Dennis van den Brink en I Am grijpen sterke start op WK zesjarigen. Damocles From Second Life Z start met winst.

Dennis van den Brink en I Am grijpen sterke start op WK zesjarigen. Damocles From Second Life Z start met winst.

Ook de zesjarige springpaarden reden hun eerste kwalificatie op het FEI/WBFSH Wereldkampioenschap. Als één van de laatste aan de start sprong de Zangersheide-ruin, Damocles From Second Life Z naar de leiding.

In het zadel vann Sara Vingralkova klokte de ruin als enige foutloos af in onder 27 seconden. Damocles komt uit de fokkerij van Thierry Hendrikx en kwam eerder al internationaal aan de start met oa. Marc Bettinger. Voor eigen publiek volgde de 6-jarige BWP-merrie, Noyelle vd Begijnakker met Andres Vereecke in het zadel. 

De Kannan-merrie heeft een uitmuntend seizoen achter de rug met klasseringen in Knokke en Valkenswaard.  Matthew Sampson volgt op de derde plaats in het zadel van de 6-jarige AES-merrie, Ivory (Don VHP Z).

Net buiten het podium grijpt ook Dieter Vermeiren met Etoile van de Neerheide Z (Emerald) een goede uitgangspositie in het kampioenschap. Het paar wordt opgevolgd door Ronnie Jones met onder het zadel Interstar B (I M Special de Muze) en Jos Verlooy met I'm Special Gold B (I M Special de Muze). 

Voor Nederland is het Dennis van den Brink met I Am (Etoulon) die als beste start op de achtste plaats.


Uitslag