CSI Gothenburg: Knappe vijfde plaats voor Schröder in finale Young Horses

CSI Gothenburg: Knappe vijfde plaats voor Schröder in finale Young Horses

In Gothenburg is het aftellen geblazen naar de World Cup die later deze middag gereden zal worden maar in afwachting daarvan gaven de 7-jarige paarden alvast het beste van zichzelf in hun finale. 15 combinaties traden aan in deze rubriek. Zes van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te leggen en mochten terugkomen voor de barrage. 

Onder die barragekandidaten was ook onze landgenoot Gerco Schröder. Schröder moest met Glock's Novellist, een 7-jarige BWP hengst, als eerste van start. Helaas liep niet alles volgens plan waardoor Schröder en Glock's Novellist (v. Carrera Vdl) 11 strafpunten achter hun naam kregen. Dit leverde hen echter wel een mooie vijfde plaats op.

De winst ging naar Viktoria Gulliksen. Met Ibiza, een KWPN-er, onder het zadel, sprong ze een foutloze barrage in 42,78 seconden. Hiermee bleef ze de Zweedse Johanne Säll Karlsson voor die met Hot Stuff (v. Hip Hop) op de tweede plaats eindigde. Ook de derde plaats op het podium ging naar een Scandinavische amazone: Sofie Farman en Copernicus (v. Camaro M) kregen een totaal van 0 strafpunten achter hun naam en finishten in 47,96 seconden. 

Linnea Ericsson-Carey en Contadour (v. Cosmeo) eindigden op vier.

Klik hier voor de resultaten