Conflict in nieuwe internationale kalender. Wereldbeker en LGCT op zelfde data.

Conflict in nieuwe internationale kalender. Wereldbeker en LGCT op zelfde data.

Normaal gesproken mag het niet maar nu wel: de 5*-wedstrijden van Shanghai en Helsinki worden dit jaar nog op dezelfde datum verreden: 23 – 25 oktober. Dat heeft het FEI-bestuur beslist.

Beide Longines evenementen hebben nu groen licht gekregen van het FEI om doorgang te vinden. De overlap wordt gerechtvaardigd uit het feit dat de CSI5* LGCT Shanghai  van uitermate belang is voor de ontwikkeling van de sport in Azië.

Beide organisatoren zijn overeengekomen dat elke nationale federatie het recht heeft om een ​​atleet te selecteren en in te schrijven voor de CSI5 * -W Helsinki (FIN) zonder enige gevolgen of sanctie van GCT / GCL tegen atleten die lid zijn van een GCL-team en dat dit niet mag worden beschouwd als een schending van enige contractuele verplichting tussen de Ruiter en GCT / GCL en / of Teameigenaar.

Bovendien is afgesproken dat geen van beide evenementen een speciale inspanning zal leveren om atleten van elkaar aan te trekken, terwijl ze zich ervan bewust zijn dat de keuze uiteindelijk bij de ruiters en de nationale federaties ligt.