Christian Ahlmann accepteert boete na aantreffen verboden stof

Christian Ahlmann accepteert boete na aantreffen verboden stof

De Duitse springruiter, Christian Ahlmann heeft zijn boete geaccepteerd die hij kreeg nadat zijn paard Mandato van de Neerheide (Emerald) positief testte op een gecontroleerd medicijn. De Duitse springruiter heeft een administratieve boete geaccepteerd, maar geeft aan niets van toegediende medicijnen af te weten.

In Leipzig won Ahlmann met de jonge ruin een wereldbeker rubriek. Na de proef werd er bloed afgenomen, waarin de stof Dexamethason werd aangetroffen. De FEI classificeert deze ontstekingsremmende stof als gecontroleerd medicijn, maar niet als doping.

De FEI startte hierna een medicatieprocedure. Ahlmann kreeg als verantwoordelijke de gelegenheid om naar het FEI-tribunaal te gaan of een administratieve boete. Hij koos voor het laatste. Dit omvat een boete, de proceskosten en het schrappen van de uitslag in Leipzig.

"Mandato van de Neerheide is in de afgelopen zes maanden niet met medicijnen behandeld. Dat is allemaal in het behandelboek genoteerd. Het strenge management dat voor kaderpaarden geldt, gaat bij ons voor alle paarden op, ook voor de jonge paarden," verklaart Ahlmann.

Toch legt de ruiter zich neer bij de boete. "Als ruiter ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor je paard. Ik de verantwoordelijke persoon voor mijn paarden. Ik heb de straf en de consequenties maar te accepteren," aldus Ahlmann.

bron: Pferd Aktuell