Canadese paardensport steun geschorste Nicole Walker

Canadese paardensport steun geschorste Nicole Walker

De Canadese amazone Nicole Walker is voorlopig geschorst door de FEI. De amazone testte tijdens de Pan-American Games positief op Benzoylecgonine, een metaboliet van cocaïne.

Via een persbericht reageren ook de teamgenoten van Walker op de gebeurtenis. “Ik ben een groot fan van Nikki Walker,” stelt Ian Millar. Ze is een ontzettend serieuze en gedisciplineerde amazone. Al toen ze 16 was wekte Nikki mijn interesse. Ik zag in dat ze de juiste vaardigheden had. Ze is erg gefocust, toegewijd en ‘skilled’. Ze is zichzelf blijven ontwikkelen tot de getalenteerde professionele amazone die ze nu is. Nikki vertegenwoordigde Canada met eer. Er is geen enkele kans dat Nikki haarzelf of haar teamgenoten pijn zou doen. Niet alleen heeft ze mijn volle steun, ik zou trots zijn om samen met haar Canada te vertegenwoordigen.”

“De laatste paar jaren ben ik veel met Nikki op wedstrijd geweest,” vertelt chef d’équipe Mark Laskin. “Ik was constant onder de indruk van hoe serieus ze de sport neemt. Ik ben er honderd procent zeker van dat ze nooit een verboden middel tot zich zou nemen, of iets anders zou doen wat nadelig is voor het Canadese team. Nikki is een voortreffelijk teamlid en ik weet zeker dat er een logische verklaring is voor deze positieve test.

Ook de amazone zelf reageert op het voorval. “Ik was geschokt en helemaal kapot van deze resultaten,” aldus Walker. “Of ik nu in Peru ben, of op een andere wedstrijd, ik weet altijd dat ik getest kan worden. Ik zou mijzelf nooit blootstellen aan een substantie waarop ik positief kan worden getest. Mijn teamgenoten, mijn team op stal, onze paarden en ik hebben het tot ons doel gemaakt om op de Olympische Spelen mee te rijden. Ik zou dan ook niets doen wat dit in gevaar kan brengen.”

bron: Persbericht