Bethany Vos start internationale week met Nederlandse winst

Bethany Vos start internationale week met Nederlandse winst

In Lier is vandaag het startschot gegeven voor het internationaal jeugdconcours. Bij de pony's sprong Bethany Vos meteen naar de winst en liet zo het Wilhelmus klinken bij het Azelhof.

Er was een sterk deelnemersveld in de international 1.40m U25 rubriek. Voor eigen publiek domineerde Bart Jay Junior Vandecasteele het klassement. De West-Vlaming reed met de 10-jarige BWP-ruin, Mac Jack Courtier naar de winst en zette de kers op de taart met een tweede plaats in het zadel van de BWP-merrie, Kadee van het Heikanthof.

De springruiter verwees zo Nicolas Lambrecht op ruim één seconde naar de derde plaats. Lambrecht volgde met de BWP-merrie, Just Energie (Nabab de Reve) op de derde plaats en weerhield Vandecasteele zo van een volledig podium. De jeugdruiter  schreef immers ook de vierde plek op naam met Enterprise JT Z (Eldorado vd Zeshoek). Jef Peeters vervolledigde de top vijf met de 12-jarige Contiki AH Z (Contact vd Heffinck).

Marie de Koning op het pony podium

Bij de pony's stonden de hindernissen op 1.05m hoog. Na afloop liet Bethany Vos het Wilhelmus klinken met de dochter van Kantjes Ronaldo, Bora Bora. De Nederlandse amazone verwees landgenote Joelle Muijers met Donna naar de tweede plaats voor thuis-amazone, Marie de Koning.

De Belgische werkte het podium af met de 12-jarige Matcho (Machno Carwyn) onder het zadel. Net buiten het podium volgden Fleur Volckaerts met Davino (Edinburgh) op vier en Jinthe van Steerthem met Bugatti op vijf.

Alle resultaten