Beezie Madden en Georgina Bloomberg winnen op openingsdag week 7 WEF

Beezie Madden en Georgina Bloomberg winnen op openingsdag week 7 WEF

Deze week staat de CSI5* op het programma in Wellington. In de 1.45m hoofdrubriek van de eerste dag snelde Beezie Madden naar de eindzege met de 11-jarige BWP-merrie, Jiva (ex. Jiva van t Broekend).

Samen met de Concorde-merrie uit de fokkerij van Jan Linssen sprong Madden foutloos in 46,52 seconden. Het volledig podium volgde op minder dan een halve seconde. "De week zo kunnen starten is een boost voor mijn zelfvertrouwen," vertelt de amazone. 

Jiva is nog maar net terug in de piste sinds haar laatste wedstrijden in november. "Ik ben blij dat ze meteen klaar is en er ook voor wil gaan. Ze is echt een getalenteerd sneldheidspaard."

Op het podium volgde Jordan Coyle met onder het zadel de 8-jarige Centadel-zoon, Centriko Yolo. Coyle deelde de tweede plaats met Kristen Vanderveen en de KWPN-merrie, Bull Run's Divine Fortune.

Eerder won Georgina Bloomberg al de 1.40m openingsrubriek. De Amerikaanse hield er de concurrentie achter zich met Balotelli 5 (Balou du Rouet). Op het podium volgde Petronella Anderssov met Cassini Bay (Cassini I) en Catherine Tyree met BEC Lorenzo (Livello).