Bart Bles' Giants schrijven geschiedenis met eerste GCL winst in Berlijn

Bart Bles' Giants schrijven geschiedenis met eerste GCL winst in Berlijn

De tweede ronde van de Global Champions League in Berlijn werd zojuist verreden. Het zijn uiteindelijk de Hamburg Giants die de leiding in het klassement overnemen van de London Knights. Het team bestaande uit Bart Bles en zijn Israel v.d. Dennehoeve (Thunder van de Zuuthoeve) en Titouan Schumacher en Atome z (Amadeus Z) schrijven hier geschiedenis met hun allereerste GCL overwinning. 

Ze begonnen gisteren allebei al aan een sterke eerste omloop waarbij Bles foutloos bleef en Schumacher met 4 strafpunten rondkwam. Vandaag bleven beide ruiters foutloos en met 133.49 seconden winnen ze hier de editie in Berlijn. 

Quick results teams: 

1. Hamburg Giants - 4 strafpunten
2. Berlin Eagles - 8 strafpunten
3. St Tropez Pirates - 8 strafpunten

Quick results Individidueel:

1. Ludger Beerbaum - Casello
2. Margie Goldstein - Engle - Dicas
3. Dani G Waldman - Lizziemary

Het team van de Berlin Eagles met Christian Kukuk en Limonchello NT (Lord Caletto) en Ludger Beerbaum en Casello (Cassal) eindigden hier op de tweede plaats. Kukuk sprong vandaag 8 strafpunten wat hen van de eretitel weerhield want met 129.35 seconden waren ze sneller dan de Giants. 

De ST Tropez Pirates van Pieter Devos en Dani G Waldman werden knap derde. Pieter rekende vandaag op Jade v Bisschop ( Ogano Sitte) die hij met 4 strafpunten rondstuurde. Dani Waldman bleef met Lizziemary ditmaal foutloos. 

Het team van de London Knights die gisteren nog aan de leiding stonden krijgen hier vandaag 8 strafpunten tegen en verhuizen naar de vierde plaats. Ben Maher stelde vandaag de broers Philippaerts op voor het team maar beiden kregen 4 strafpunten aangerekend. Olivier Philippaerts kwam in actie met H&M Legend of Love en Nicola zagen we met Katanga vh Dingeshof. 

De Praque Lions met onder andere Gerco Schroder en Davino Q en Niels Bruynseels met Delux van T & L eindigen vandaag op de zesde plaats. 

INDIVIDUEEL

Beerbaum en zijn Casello grepen vandaag met 63.32 seconden de overwinning in het individuele klassement. Het is dan Margie Goldstein-Engle die met Dicas (Diarado) op de tweede plaats eindigde in 63.53 seconden. Dani G Waldman en Lizziemary eindigden met 64.71 seconden op de derde plaats. 

Een vierde plaats is er voor Maikel van der Vleuten met Beauville Z (Bustique) en Titouan Schumacher eindigde met Atome Z op de vijfde plaats. 

Harrie Smolders noteerde met zijn Don HP Z N.O.P. de zevende plaats, terwijl Frank Schuttert met Queensland E een achtste plaats op naam schreef. Bart Bles werd individueel tiende en Niels Bruynseels volgt met Delux van T & L: dan op de elfde plaats. 

Resultaten


F: Stefano Grasso / LGCT